Szabadegyetem

 Mottó: Egyetlen gramm tapasztalat felér több tonnányi elmélettel.

Hovatovább Szabadegyetem egy előadássorozat, ahol olyan témákkal foglalkozunk, melyek hozzásegítenek minket a testi, lelki és szellemi egészség megteremtéséhez és megőrzéséhez. Nem kifejezetten az elméleti előadásokra helyezzük a hangsúlyt, hanem kifejezetten a gyakorlatban használható módszereket és technikákat szeretnénk bemutatni. Az egyes előadásokra meghívott vendég előadókat kértünk fel. Az előadások kis csoportosak így lehetőség nyílik beszélgetésre és a témától függően gyakorlati foglalkozásokra is. A programok látogathatóak egy-egy alkalommal, és van lehetőség bérlet vásárlására is.

Szeretettel látunk!


Időpontok:

2018. november 11. vasárnap 17.00-20.30   Az érintés csodái

Öt érzékszervvel rendelkezünk; a látás, a hallás, az ízlelés, a szaglás és a tapintás. Ez utóbbi amelyik a mai világban sajnos a leginkább háttérbe szorul. Pedig az érintés segítségével vagyunk képesek a leginkább a kapcsolatba lépni másokkal és környezetünkkel. Így az érintés egy kiemelten fontos alapvető szükségletünk, amely nélkül nem tudunk egészséges és kiegyensúlyozott életet élni. Az érintés alapvetően az intimitás forrása. Létszükséget. Nélküle kiszárad a test és a lélek. Ismerjük meg és éljük át közösen az érintés csodáit és különleges gyógyító erejét. 

Vendégünk: Dévényi Bianka gyógytornász, jógaoktató


 2018. december 2. vasárnap 17.00-20.30   A táplálkozás művészete

Az étkezés egy alapvető emberi tevékenység, mely szükséges a létfenntartáshoz. Viszont nem mindegy, hogy mit és hogyan veszünk magunkhoz, mert a táplálkozás módja alapvetően meghatározza testi, lelki és mentális egészségünket. Az a mód ahogyan ételt veszünk magunkhoz alapvetően befolyásolja az egész életünket, testünk alakját, súlyát, bőrünket, illatunkat, szemünk tisztaságát, közérzetünket, egészségünket, sőt érzéseink, gondolataink minőségére is hatással van. A táplálkozásunk kihat az emberi kapcsolatokra és még a szerelmi életünket is befolyásolja. A megfelelő táplálkozás kiegyensúlyozottságot, belső békét és harmonikus boldogságot hoz. Mindez csak rajtunk múlik, és sokkal egyszerűbb mint gondolnánk. 
Az előadás során nem recepteket ismertetünk, és nem is a különböző táplálkozási módokat fogunk elemezni, hanem a harmonikus táplálkozással kapcsolatos fontos alapelveket, szemléletmódokat és gyakorlati módszereket szeretnénk átadni. A táplálkozás művészete egy csodálatos eszköz, amit használhatunk Önmagunk felfedezéséért, a fejlődésünkért és az egészségünkért. Az étkezésünk így egy igazi lelki gyakorlattá válik, ami áthatja és átalakítja az életünket. Egy egyszerű, felemelő és kellemes gyakorlat, amit nap mint nap többször is kedvünkre gyakorolhatunk. :)Tervezett további témák: 

A párkapcsolat titkai - A gyógyító légzés - Felnőtt mesék - A tiszta beszéd - Meditáció a gyakorlatban - Mindennapi kenyerünk - Hit-vallások - A felszabadító Ének - Homeopátia a gyógyítás művészete - Szex vagy szerelem - Gyógyító művészetek - Hétköznapi szenvedélyek - A Női lélek titkai - A Férfi erotika - A tudatos gyerek vállalás - Szabadon életről és halálról - Belső szépségszalon - ... 

További témák és időpontok szervezés alatt vannak!

Korábbi témák:
  • 2018. október 11. csütörtök 18.30-21:00 - Jóga, a valódi boldogság útja

A résztvevők maximális létszáma 20 fő/alkalom.

A novembertől induló előadásokra előzetes jegyvásárlás szükséges! 
Az online jegyvásárlás jelenleg még nem elérhető!

Részvételi díj:
Elővételben 3.200 Ft
Helyszínen 3.800 Ft 
használatával a részvételi díj
2.560 Ft
* A bérlet a Hovatovább Kikötő minden programjára érvényes!

Helyszín: Hovatovább Kikötő, Budapest, VI. kerület, Szív utca 33. 2.em./1.